ساعاتی است که ویدیویی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که نشان میدهد حشراتی مرموز بر روی یکی از آثار به نمایش درآمده در این موزه، حضور دارند. در پی انتشار این ویدیو رییس موزه هنرهای معاصر تهران ضمن ابراز تأسف از بروز چنین اتفاقی، خبر از پیگیری در این زمینه داد.
نمایشگاه جدید موزه هنرهای معاصر تهران با عنوان «مینیمالیسم و کانسپچوال آرت» که به واسطه نمایش آثاری که پس از دههها دوباره به نمایش گذاشته شدهاند، بازخوردهایی در سطح بینالمللی پیدا کرده است، حالا با حاشیهای به نام هجوم حشرات به برخی آثار همراه شده است.
عبادرضا اسلامی کولایی، مدیر موزه هنرهای معاصر تهران در پاسخ به این اتفاق، اظهار میکند: «شب گذشته همکاران من تا صبح در موزه بودند و بررسیهای لازم را انجام دادند. بررسی میدانی صورت گرفته و فردا (۲۴ مرداد ماه) کارشناس بیرونی برای بررسیهای بیشتر به موزه خواهد آمد. نگرانیای وجود ندارد.»
او در ادامه توضیحات خود درباره علت این اتفاق میگوید: «زمانی که شما پس از مدتها نمایشگاه برگزار میکنید، چنین اتفاقی محتمل است. من و همکارانم تلاش کردیم تا با این نمایشگاه خوانش جدیدی در این نمایشگاه ارائه کنیم. زمانی که کارها از بستهبندیشان خارج شده و به گالریها آورده میشوند ممکن است چنین اتفاقاتی رخ دهد.»
اسلامی کولایی در عین حال گفت: «در حوزه آثار مفهومی باید نگهداری بیشتری صورت گیرد. خود ما خیلی نگران هستیم و حداقل شب گذشته که داشتیم کار را جمع میکردیم و اصلاحات را انجام میدادیم، درصدد بودیم تا از مشورتهای بیرونی و متخصصها بهرهمند شویم. چون وقتی شما یک حشره میبینید، باید پیشبینی کنید که باز هم شاید وجود داشته باشد.»
مدیر موزه هنرهای معاصر تهران همچنین اظهار میکند: «اینکه قیمت این کارها با چنین اتفاقی تحت تأثیر قرار گرفته باشد اصلا صحت ندارد. کارها هیچ آسیبی ندیدهاند. همچنین از نظر اینکه این اثر آسیب دیده باشد، اصلا چنین نیست.»
اسلامی کولایی همچنین بیان میکند: «هم مدیر کل هنرهای تجسمی و هم معاونت امور هنری نگرانی خود از این اتفاق را به من منتقل کردند. چون رفع نگرانی اولیه شده، مقرر شد تا تمهیدات لازم صورت بگیرد که شاهد این گونه حوادث بد نباشیم اما من فکر میکنم که ما باید همچنان به جامعه هنری پاسخگو باشیم و اطلاع رسانی کنیم تا از نگرانی بیرون بیایند.»
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟